Hundens fantastiska nos


Nosarbete är något av det som fascinerat mig mest inom hundsporten, tänk vad mycket vi kan använda våra hundar till och vilka viktiga arbeten de faktiskt hjälper oss människor med varje dag (polishundar, diabeteshundar osv.).


Även om eftersök av både djur och människor är något som det finns stort behov av i samhället är just spårarbete ett utmärkt sätt bara för att aktivera din hund. Genom att spåra med din hund får din hund använda sin nos på ett tillfredsställande sätt och din hund får känna att den gör något viktigt, samtidigt som ni stärker er relation!

Nedan kan du läsa vidare om min olika typer av spårkurser och förhoppningsvis hittar du något som passar just dig och din hund!

AKTUELLT!

Viltspår - helgkurser


Likt kursen över 6 tillfällen går vi under den här kursen  grundligt igenom hur vi kan träna vår hund till att antingen bli en duktig eftersökshund eller lyckas med både anlags- och öppenklasspåren för att i framtiden också nå Viltspår-championatet!


Den största skillnaden blir att vi lägger flera typer av spår med längre liggtid.


Oavsett om du är nybörjare eller tidigare har spårat med din hund passar denna kursen dig, kursen anpassas alltid efter er individuella nivå!


Datum: 26-27/4

Fredag: 17:30- ca 21:30

Lördag: 08:30- ca 12:30


Deltagarantal: max 6st


Mer info skickas ut till deltagare efter bekräftad plats.


Tidsåtgång: ca 6-8 timmar

Spårarbete - Prova på

Här går vi igenom grunderna av ett så kallat näringsspår, godisspår, för att visa hunden vad vi vill att han eller hon ska göra.


Vi diskuterar också utrustning och vilka olika spårtyper ni kan fortsätta arbeta med.


Tidsåtgång: ca 3 timmarPersonspår


Den här kursen passar egentligen vem som helst. Oavsett om du bara vill aktivera din hund, lära dig mer om hundens fantastiska nos eller faktiskt träna något som du kan ha nytta av i framtiden.  

Vi går igenom grunderna i spår, tränar på att få vår hund att markera "tappade" föremål och provar på att spåra upp en människa som "gått vilse".


I kursen får ni som deltagare komma med önskemål på hur vi riktar in oss och lägger upp kursen!


Datum: 27/5, 3/6, 10/6


Deltagarantal: max 6st


Mer info skickas ut till deltagare efter bekräftad plats.


Tidsåtgång: ca 6-8 timmar


Viltspår - privatkurs

Den här kursen passar dig som på ett eller annat sätt har fastnat i spårträningen.


Du meddelar utförligt vad du vill ha hjälp med innan vår träff och får därefter en individuell träningsstund med tips och råd i hur just du och din hund ska arbeta vidare. 


Du bestämmer också om du vill ha ett eller flera tillfällen samt om du vill att jag ska komma till dig eller om du vill få ny träningsterräng.


Tidsåtgång per tillfälle: ca 2h

Viltspår - 6 tillfällen


Under den här kursen går vi grundligt igenom hur vi kan träna vår hund till att antingen bli en duktig eftersökshund eller lyckas med både anlags- och öppenklasspåren för att i framtiden också nå Viltspårchampionatet!


Oavsett om du är nybörjare eller tidigare har spårat med din hund passar denna kursen dig, kursen anpassas efter er nivå!


Tidsåtgång: ca 18 timmar

Spårprov 

Sedan 2015 dömer jag viltspår för Svenska Schweisshundklubben


Om du önskar gå ett spår kan du kontakta mig direkt, jag dömer


- Anlagsklass

 och 

- Öppen klass


Vill du läsa mer om viltspårproven kan du gå in på SKK:s hemsida.